„Към този момент не разполагаме с официална информация за загинали

...
„Към този момент не разполагаме с официална информация за загинали
Коментари Харесай

Никола Минчев: Една парламентарна група смята западните сили за виновни за конфликта в Украйна


„ Към този миг не разполагаме с публична информация за починали или потърпевши наши сънародници в Украйна “, заяви ръководителят на Народното събрание Никола Минчев в ефира на bTV.

В развой сме на оказване на помощ на наши сънародници там, добави той.

„ Първоначалната концепция за приемане на обща декларация от Народното събрание беше зад нея да застанат всички парламентарно показани политически сили, само че актуалният парламент е много цветен от към политическо посланичество и това затрудни приемането на обща декларация “, изясни Никола Минчев.

„ Имаме една парламентарна група – „ Възраждане “, която въпреки и най-малката, счита, че западните сили са отговорни за сегашния спор. Това е голямо разграничение, с цел да можем всички 7 парламентарно показани сили да застанем зад един общ текст. Затова приехме декларацията посредством внасянето на точка в дневния ред, която беше прегледана и от там към този момент болшинството взе решение “, изясни ръководителят на Народното събрание.

Той акцентира, че в последна сметка има ясна позиция, която е значима сега, в който българският министър председател отива на съвещание на Европейския съвет.

По думите му най-важният акцент в тази декларация е ясното наказание на дейностите на Руската федерация по отношение на суверенитета на Украйна, на второ място – поддръжката към българското държавно управление.

Работата на Народното събрание след приемането на декларацията ще продължи с бюджета, тъй като това е значимо, с цел да се оправим с всевъзможни последици от рецесията, изясни още Никола Мирчев. „ Надявам се на следващия ден в границите на деня бюджетът да бъде признат на второ четене “, означи той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР