Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под

...
Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под
Коментари Харесай

Досега МВР е съставило над 300 акта за струпване на групи хора на обществени места

„ Към този миг над 25 000 са жителите, сложени под карантина. Но тази цифра се трансформира непрекъснато, защото има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е всекидневно изменяща се цифра. При осъществяване на инспекция служителите на реда могат да ревизират по ЕГН дали това лице би трябвало да е под карантина у дома. Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно произвеждане, или се прави инспекция. Досега са формирани над 300 досъдебни производства за такова нарушаване “. Това изясни в ефира на Нова телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Още от предходната седмица чиновниците на Министерство на вътрешните работи по високоговорителите на патрулните коли да предизвестяват жителите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Забраната е за паркове и градинки, за публичните места има възбраната за скупчване на хора.

„ Аз съм дал на всички регионални шефове пълномощия, всеки, съгласно ситуацията, да преценя какви ограничения да предприеме. Навсякъде броят на скупчването на хора и карантинирането е друго. Не виждам някакъв проблем безотговорните жители да се изплашен малко. Ако всички ограничения се управляват единствено от Министерство на вътрешните работи, то тогава нашата идея е обречена на неуспех. Трябва да има самоконтрол и отговорност от жителите, не трябва принудително да става всичко “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР