„Към този момент базовото репродуктивно число е много близо до

...
„Към този момент базовото репродуктивно число е много близо до
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Минимум 25 хиляди души ще са болните до края на септември

„ Към този миг базовото репродуктивно число е доста покрай 1, което значи, че епидемията тъпче на едно място. Тя нито се популяризира, нито се свива. Сметките ми се сбъдват, тъй като зад тях стои мощната доктрина, която се назовава " Синергетика ". Дългосрочно нещата обаче не седят доста добре. Най-малко 16 000 души ще са болните в края на август и 25 000 в края на септември. В края на тази седмица чакам 14 000 заболели ". Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по " Нова телевизия " проф. Николай Витанов от Националния действен щаб.

Той добави, че броят на записаните заболели се умножава по 8 и по този начин става явен броят на хората, които са се срещали с заболяването. За септември нямало риск за здравната ни система. Това което стана ясно е, че тя работи, счита проф. Витанов.

" Здравната ни система би трябвало да се приготви, тъй като след края на септември нещата няма да наподобяват толкоз добре. Засега се търпи растежът на болестта, само че с мудни темпове се усилват нещата и в случай че се натрупа - ще стане неприятно. Ако здравната ни система обаче се приготви - ще се оправи ", акцентира проф. Витанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР