Към тази сутрин вече има почти милион преброили се лица

...
Към тази сутрин вече има почти милион преброили се лица
Коментари Харесай

Сергей Цветарски: До момента почти милион българи са се преброили

Към тази заран към този момент има съвсем милион преброили се лица - 998 694. Подготвени са документите националното електронно броене да бъде удължено до 24 септември. Това сподели в " Преди всички " на БНР шефът на Националния статистически институт Сергей Цветарски. Предложено е още предаването на кода за осъществено броене да не се прави при физическия обход на преброителите, който ще последва стадия на електронното броене.
Цветарски прикани към електронно самопреброяване преди крайния период. Заложеният най-малко е 50 на 100 от популацията да се преброи електронно, само че упованията са за към 70%, посочи той.

Техническите усложнения при започване на акцията не са били свързани директно с голям интерес на искащи да се преброят, изясни Сергей Цветарски. Той дефинира блокирането на системата като „ злонамерена офанзива “.

Извън актуалните услуги за информации се разкрива в допълнение подпомагащ център за въпроси и подпомагане. Той се намира в постройката на Националния статистически институт, разгласи Цветарски. Подобни центрове ще бъдат разкрити и в регионалните отдели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР