Към средата на юли на пазара се появяват много кайсии.

...
Към средата на юли на пазара се появяват много кайсии.
Коментари Харесай

В кои случаи е вредно да се ядат кайсии

Към средата на юли на пазара се появяват доста кайсии. Въпреки това, макар усета и витамините, кайсиите също могат да причинят щета при някои болести в тялото.
Лекари изброиха в какви случаи не се предлага да се ядат кайсии.

На празен корем
Кайсиите са нездравословни за ястие на празен корем. Плодовите киселини могат да провокират раздразнение в стомаха, а съдържащата се захар може да провокира внезапно повишение на концентрацията на инсулин, след което ще настъпи същото внезапно понижаване, което се отразява неподходящо върху работата на доста органи.

Заболявания на щитовидната жлеза
Експертите също по този начин означават, че кайсии не би трябвало да се употребяват при понижена функционалност на щитовидната жлеза. Каротинът, съдържащ се в плодовете, не се всмуква при хора с такива болести, а организмът не получава витамин А, от който се нуждае. И при панкреатит, специалистите поучават да се изключат кайсиите от диетата.

Заболявания на стомашно-чревния тракт
Кайсиите са рискови за хора със болести на храносмилателния тракт. Пресните плодове могат да навредят при изострен гастрит, язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника.

Чернодробно заболяване
При чернодробни болести, по-специално при хепатит, не би трябвало да се злоупотребява с кайсиите, споделят лекарите.

Риск от диария и понижаване на кръвното налягане
Не би трябвало се ядат незабавно доста кайсии. Прекомерната консумация на тези плодове може да навреди, да аргументи диария, вследствие на което тялото ще загуби значими минерали. Също по този начин, несъразмерното количество изядени кайсии може да провокира зашеметяване, засилено сърцетуптене и по-ниско кръвно налягане.

Бъдете деликатни с костилките
Горчивите костилки от кайсия могат да причинят тежко отравяне. Съдържащият се в тях гликозиден амигдалинов съставен елемент, разграждащ се в червата, образува токсин, циановодородна киселина. Ако наличието на костилките е сладко на усет, тогава те могат да се употребяват, само че не повече от 20 грама дневно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР