Към срeдата на август ТЕЦ Бобов дол започва изграждането на

...
Към срeдата на август ТЕЦ Бобов дол започва изграждането на
Коментари Харесай

ТЕЦ "Бобов дол" изгражда връзка с газопровода за Северна Македония

Към срeдата на август Топлоелектрическа централа " Бобов дол " стартира построяването на газовата връзка с газопровода за Северна Македония, сподели изпълнителният шеф на енергийното сдружение инж.Любомир Спасов. Въпреки високите цени на газа централата последователно ще стартира да употребява синьото гориво - и поради повишаването на въглищата, означи той. Очаква се разрешителното от " Булгартрансгаз " до 20 август.

Отклонението ще стане от магистралния газопровод за Северна Македония, който минава напълно наоколо, ще би трябвало да се построи трасе от към 2 километра. Отреден е и терен за създаване на газоразпределителна станция.

Изпълнителният шеф инж.Спасов разяснява: " Имаме сделка с тях да създадат отклонението, а ние до тогава би трябвало да имаме разрешението за градеж на газоразпределителна станция.

" Скъпо-нескъпо - вършим го. Въглищата също стават скъпи, тъй че всичко си върви реципрочно в общи линии. Като краен резултат въглища плюс излъчвания, газ плюз емиии доста са скъпи излъчванията на въглищата. На газа са по-малко. Те отново са на същата цена, само че са много по-малко като количество за едно и същ количество сила и там към този момент се получава съвсем равнене ", уточни той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР