Към последната права се е „запътило“ делото за смъртта на

...
Към последната права се е „запътило“ делото за смъртта на
Коментари Харесай

Инфарктни дни за отличничката Мария, която уби насилника си Боньо Фаса

Към последната права се е „ запътило “ делото за гибелта на Богдан Динев /Боньо Фаса/, който бе открит мъртъв в дома си на старозагорската улица „ Чая “ 44 на 25 юли 2016-а година вследствие на прободно-порезна рана на дясното бедро и остра кръвозагуба.

Подсъдима по НОХД № 464/2018 година е 18-годишната /по това време/ ученичка от локалната комерсиална гимназия Мария Гиздева, която денонощие по-късно сама се съобщи в полицията по съвета на юриста си, написа "Монитор ".

Казусът стигна до правосъдна зала едвам през предходната година по голям брой аргументи, досега всички съвещания се гледат при закрити порти.

Според отбраната на Мария убийството е било осъществено в изискванията на неизбежна самозащита, откакто престъпно проявеният и доста пъти осъждан в това число и за полови закононарушения Динев се опитал да я изнасили.

Фаса и Гиздева се познавали към тогавашната й месторабота като сервитьорка в старозагорско кафене. Възрастният мъж я убедил да му гостува под предлог, че желае да й покаже фотоси на щерка си Изабел, с която бил във влошени взаимоотношения и това го измъчвало.

Вече са разпитани 18 от в началото обявените 59 очевидци, на останалите са били прочетени в зала дадените при досъдебното произвеждане показания.Защитата на Гиздева е поискала разпит на спомагателен очевидец, който в общественото пространство преди време описа, че щерка му е била жертва на принуждение от убития.

Във вторник,11 февруари, още веднъж при закрити порти ще стартира чуване на движимостите лица по назначението близо половин дузина експертизи, след което се чака да бъде планувана дата за пледоариите.

Наследничката на жертвата - щерка му Изабела, е конституирана като цивилен обвинител под делото, Гиздева е упрекната за съзнателно нанасяне на тежка телесна щета с настъпил летален излаз и непозволено потребление на непознат финансов инструмент без единодушие на титуляра.Тя е с мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 500 лева

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР