Към плавно декомпресиране на противоепидемичните мерки преминава гръцкото правителство и

...
Към плавно декомпресиране на противоепидемичните мерки преминава гръцкото правителство и
Коментари Харесай

Гърция разхлабва мерките, в понеделник отварят фризьорски салони

Към гладко декомпресиране на противоепидемичните ограничения минава гръцкото държавно управление и здравните специалисти в страната.

Търсейки „ облекчителни разновидности “, експертите по инфекциозни заболявания, които изключително ще заседават 10 ч. в сряда сутринта, оферират от понеделник 22 март, да отворят порти фризьорските салони със строги ограничения и ограничавания.

Търговията на дребно се насочва към отваряне на 29-о число на месеца. Сценарият да се пазари единствено с едно известие дневно с дълготрайност от три часа остава на масата за разискване и наподобява събира обилни шансове.

Друга мярка, която се чака да облекчи публичното напрежение, ще бъде отпадането на възбраната за пътешестване през уикендите. Комендантският час ще стартира в 21 часа, както е през делничните дни. Изглежда ще падне и възбраната за пътешестване до друга община с кола. Припомняме, че в този момент се изисква SMS на 13033 с код 6, който планува физически извършения и разходка с домашния любим без потребление на кола, а единствено пеш.

Гърция минава към последователно отваряне към края на м. март разкри заместник-министърът на вътрешните работи Стелиос Пецас, като посочи, че всичко зависи от епидемиологичните данни на страната.

Министърът изрази мнението, че тазгодишният Великден ще се разграничава от миналогодишния. В отговор на увеличените случаи на болни заместник-министърът изясни, че в жителите има възприятие на безсмислие, което основава циничен кръг.

" Трябва да се разбере, че сме в края на сложния път. Хората би трябвало да са уверени, че ограниченията би трябвало да се съблюдават още известно време, до момента в който през май нещата ще бъдат по-добри, тъй като ще има по-добър поток от ваксини ", съобщи Стелиос Пецас.

Що се отнася до последствията от пандемията и ограничаващите ограничения, той призна, че има напън върху действителната стопанска система, със характерен проблем в дребните и междинните предприятия.

Правителството се концентрира върху последователното унищожаване на рестриктивните мерки за придвижване и обновяване на някои от дейностите в обществения и стопански живот, осъзнавайки психическата отмалялост на жителите, които в огромна степен са спазили ограниченията, както и нуждата на пазара да отвори още веднъж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР