Към отговорност и дисциплина, защото само това е начинът да

...
Към отговорност и дисциплина, защото само това е начинът да
Коментари Харесай

В Старозагорско се приспособяват към извънредното положение

Към отговорност и дисциплинираност, " тъй като единствено това е методът да се оправим с голямото предизвикателство, което е пред нас ", прикани регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова в ефира на Радио Стара Загора. Тя заяви, че има няколко нарушавания на рестриктивните мерки, наложени от оповестеното изключително състояние, само че огромна част от рекомендациите се съблюдават от институции, компании, работодатели и жители. 
Работодатели, при които е допустима работа от къщи провеждат чиновниците си, с цел да се понижи оптимално скупчването на хора на едно място. Информират се съседите и околните на хората, които са под карантина, с цел да им оказват помощ и да ги управляват. Няма сигнали за бедстващи хора или без храна и медикаменти поради обществената изолираност , посочи Микова.
От онлайн конференция на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров стана ясно, че е основана организация за доставка на храни, медикаменти и артикули от първа нужда . В целия град и в градския превоз се реализира стерилизация. За облекчение на жителите до 29 март няма да работи " Зелената зона " в Стара Загора. Кафенетата и заведенията за хранене в града съблюдават заповедта на министъра на опазването на здравето. Търговските обекти, които не работят, само че към този момент са платили тротоарно право за сегашния интервал, ще бъдат обезщетени като се приспаднат от заплащането за идващия месец съгласно предписание на кмета Тодоров. 
" Няма да се вкарва вечерен час за учениците . Ще разчитаме на съвестта на родителите ", сподели кметът Живко Тодоров. В противоположен случай би трябвало да се образуват нови екипи, които да реализират надзор за спазването му. 
Телефонът, на който самотно живеещи, трудноподвижни и възрастни хора могат да се обаждат за доставка на храни медикаменти и артикули от първа нужда, е 0885 382 233, заяви заместник-кметът Иванка Сотирова. Заявки за топла храна от диетичния стол могат да се вършат на  0885 363 077
В учебните заведения от общината е основана организация за онлайн образование , успокои тя. То ще е проблем за дребните обитаеми места, където няма интернет връзка или в случай че децата няма подобаващи устройства.
Старозагорци, които желаят да се включат в доброволните екипи, могат да се обаждат на телефони 0885 90 12 12 и ва 042/614 614, посочи секретарят на общината Дилян Иванов. Вече са тествани хипермаркетите и огромните вериги - всички са подхванали ограничения да няма скупчване на хора и да се съблюдава разстояние сред клиентите. 
В община Казанлък към този момент работят незабавните екипи в помощ на възрастни хора. Там нуждаещите се от храна и лекарства могат да се обаждат на горещия телефон 0700 400 56 , поръчки се одобряват 24 часа в денонощието. За миналото денонощие са подали 4-ма души. Координатор на активността на незабавните екипи е заместник-кметът на община Казанлък Ахмед Мехмед. 
Спешните екипи са с отличителни знаци на общината и при доставка на поръчаните хранителни артикули носят касова записка, която жителите би трябвало да подпишат при приемането им. Служителите не взимат авансово пари, прецизират от общинската администрация в Града на розите. 
От оръжейния цех " Арсенал " в Казанлък, в който са заети 8600 души, оповестиха, че до 29 март се разпускат работещите в предприятието. В взаимозависимост от опциите при всеки те ще бъдат в заплатен или неплатен отпуск. Малки групи експерти ще останат на работните си места, с цел да възвръщат вредите от случая в Мъглиж предходната седмица. Ще работят управлението на сдружението и на обособените фабрики за осъществяване на неотложни задания. Ако се трансформират събитията, хората ще бъдат известени навреме.
Последна информация и всичко за ковид, 16 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР