Към него могат да се присъединят страните от Източното партньорствоРосен

...
Към него могат да се присъединят страните от Източното партньорствоРосен
Коментари Харесай

ЕС обсъжда разширяване на общото роуминг пространство

Към него могат да се причислят страните от Източното партньорство

Росен Желязков разисква самодейността за общо интернационално роуминг пространство със заместник-председателя на Европейската комисия Андрус Ансип (снимка: МТИТС)

България поддържа самодейност за общо интернационално роуминг пространство сред Европейския съюз и страните от Източното партньорство, стана ясно от присъединяване на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в Третата среща на министрите от района по въпросите на цифровата стопанска система.

Форумът се организира в Букурещ и в него вземат участие заместник-председателят на Европейската комисия Андрус Ансип, министри от Европейския съюз, виновни за цифровата стопанска система, интернационалните финансови институции, регулаторни органи в региона на електронните известия, консорциумът на плана EU4Digital, както и представители на частния бранш.
още по тематиката
Източното партньорство цели да ускори политическото асоцииране и икономическата интеграция към Европейски Съюз на шест източноевропейски и южнокавказки страни: Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Република Молдова и Украйна.

Министър Желязков напомни, че по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз бяха подписани меморандуми със прилежащите страни – от Западните Балкани – за понижаване на интернационалните цени за роуминг за телекомуникационни услуги. По думите му, тези съглашения към този момент дават позитивни резултати.

„ Телекомуникационните оператори регистрират повишение на броя на диалозите и потребления достъп до интернет. Подобряването на достъпа до тези услуги играе значима роля за улеснение на икономическите и обществените взаимоотношения, както във връзка с търговията, по този начин и на пътуванията в страните “, заяви Росен Желязков.

Утре той ще взе участие в Неформален съвет на министрите на Европейски Съюз по телекомуникации, където ще бъде разисквана цифровата тактика на Европа след 2020 година и основаването на по-сигурна система за киберсигурност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР