Към настоящия момент тиражът на бюлетините за местните избори са

...
Към настоящия момент тиражът на бюлетините за местните избори са
Коментари Харесай

Над 17 милиона са бюлетините за местния вот

Към сегашния миг тиражът на бюлетините за локалните избори са 17 257 800 . Данните показа представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Александър Андреев на постоянния седмичен брифинг пред публицисти.

От тези 17 257 800, тиражът на бюлетините за общински съветници е 6 900 600 , същата е цифрата за тиража на бюлетините за кмет на община, за кметове на региони в София, Пловдив и Варна тиражът на бюлетините е 1 858 100, а за кметове на кметства тиражът на бюлетините са 1 598 500.
 Кандидатите за гласа ни на локалните избори на 27 октомври
Кандидатите за гласа ни на локалните избори на 27 октомври

Българите с право на глас - 6 227 901 души

ЦИК одобри две кардинални решения, като едното е обвързвано с методическите инструкции за Секционните изборни комисии (СИК) за образованието на членовете от началото на идната седмица. Второто решение е за отпечатването на изборните описи на втория балотажен тур.

В тези изборни балотажни описи би трябвало да бъдат включени гласоподавателите, които към втория тур имат навършена 18-годишна възраст .

Одобрени са образците на бюлетините с из ключение на две кметства - Патареница, Пазарджик и Стефан Караджово, Болярово . На страницата на СИК може да бъде осъществена инспекция от страна на гласоподавателите дали попадат в листата за поддръжка на самостоятелен претендент, повдигнат от Инициативен комитет. На страницата на ЦИК може да бъде направено във връзка с гласоподавателите, които подрекпят регистрации на партии и обединения .

Ако някои e открил, че не е дал своята поддръжка за дадена партия или коалиция, би могъл да подаде сигнал до Комисията за отбрана на персоналните данни .

Регистрирани са 7 неправителствени организации с общо 74 броя упълномощени наблюдаващи . Международните наблюдаващи са 21. Към натоящия миг в ЦИК са постъпили общо 31 сигнала и 147 тъжби . Жалбите против решения на ЦИК са общо 14, като има към момента 2 висящи тъжби.

На 12 октомври 2019 година изтича срокът за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес. На същата дата изтича срокът за подаване на заявки за гласоподаване с преносима изборна кутия. Ако са подадени нужният брой заявки до 12 октомври , хората, които не са съумели да подадат такива заявки, могат да го създадат това 21 октомври.

На 16 октомври ще бъде оповестен описът на заличените лица. Регистрираните канидати за общински съветници от държави-членки на Европейския съюз са 8 за Бургас, Варна, Велико Търново, Хайредин, Асеновград, Нова Загора и Попово. Кандидатите са от Румъния, Полша, Англия, Кралство Нидерландия и Гърция .
анкета
За локалните избори…
Очаквам кандидатурите с интерес Чакам да стартира акцията Не се интересувам Пак ще се харчат национални пари Какви избори? Виж резултати
Очаквам кандидатурите с интерес

Чакам да стартира акцията

Не се интересувам

Пак ще се харчат национални пари

Какви избори?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР