Към настоящия момент ТЕРЕМ - КРЗ Флотски арсенал - Варна

...
Към настоящия момент ТЕРЕМ - КРЗ Флотски арсенал - Варна
Коментари Харесай

Каракачанов: ТЕРЕМ-Варна е на загуба, задълженията са близо 3 млн. лв.

Към сегашния миг „ ТЕРЕМ - КРЗ Флотски боеприпас - Варна " ЕООД развива своята активност главно на гражданския пазар за кораборемонтни услуги (93% от размера на приходите) и в по-малка степен като осъществяване на поръчки за специфична продукция към МО, Министерство на вътрешните работи и Военноморски сили.

Това декларира министърът на защитата Красимир Каракачанов в отговор на депутатско запитване за активността и финансово-икономическо положение на „ ТЕРЕМ ”, съобщи БГНЕС.

За деветмесечието на 2018 година сдружението е осъществило доходи в размер на 9,2 млн. лева, което е с 4% по-малко по отношение на същия интервал на миналата година, когато са били в размер на 9,6 млн. лева Финансовият резултат за деветмесечието на 2018 година е чиста загуба в размер на 500 хиляди лв., а отговорностите са в размер на 2,83 млн. лева Паричните средства на сдружението към 30.09.2018 година са били в размер на 2,86 млн. лева, а към 31.10.2018 година -3,1 млн., прецизира министърът. Значителен е спадът на приходите по отношение на приходите за деветмесечията на предходните 2016 година (33 млн. лева.) и 2015 година (21 млн. лева.), като главен дял тогава са имали приходите от взаимната активност на сдружението и „ ТЕРЕМ " ЕАД с командването на Руския боен флот.

Загубата на този стратегически за предприятието пазар се дължи главно на променената геополитическа конюнктура в района и на прекратените взаимоотношения с военното командване на Руската федерация. Тези условия в композиция с следствията от икономическата рецесия, довела до доста редуциране на комерсиалните кораби от невисок и междинен клас, са довели до извънредно понижаване на размерите на произвеждане на „ ТЕРЕМ-КРЗ Флотски боеприпас - Варна " ЕООД и са наложили цялостна смяна в тактиката за развиване на дъщерното сдружение от дружество с предмет на активност най-вече специфична продукция, към дружество насочено към гражданския пазар, отбелязва Каракачанов.

Той добавя, че „ ТЕРЕМ - КРЗ Флотски боеприпас - Варна " ЕООД е профилирано дружество за ремонт на военни плавателни съдове и оборудванията, ситуирани на територията на сдружението, не дават отговор на спецификите, нужни за приемане на огромни търговски кораби. Конкурентната среда, в която работи „ ТЕРЕМ - КРЗ Флотски боеприпас - Варна " ЕООД сега е мощно нападателна и заради обстоятелството, че в региона на Черно море съществуват значително фабрики със същия предмет на активност, които разполагат със доста по-съвременни уреди и по-големи докове с потенциал за приемане на търговски плавателни съдове, акцентира още Каракачанов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР