Към настоящия момент по Програмата за морско дело и рибарство

...
Към настоящия момент по Програмата за морско дело и рибарство
Коментари Харесай

Зам.-министър Василева: Договорени са 64% от бюджета на ПМДР 2014-2020 г.

Към сегашния миг по Програмата за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014-2020 година са контрактувани 130,9 млн. лева финансова помощ или 64% от бюджета й. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева при откриването на осведомителната акция по Програмата в Поморие.

По думите й следва сключването на контракти по още осем процедури, по които в развой на оценка са планови оферти на обща стойност около15 млн. лева

До края на месеца следва да бъде открит и банкет по две ограничения 2.2 „ Продуктивни вложения в аквакултурите “ и 5.4. „ Преработване на продуктите от лов на риба и аквакултури “. „ От стартирането на програмата това е третият банкет по размер 2.2. Традиционно по нея е максимален ползата от страна на бизнеса и контрактуваните и разплатените средства са с най-голям дял, спрямо останалите ограничения по ПМДР”, изясни Василева.

Пред сдружения, представители на рибарския отрасъл и Местните инициативни риболовен групи бяха показани и ограниченията 1.2 „ Здраве и сигурност “ и 2.5 „ Аквакултури, осигуряващи екологични услуги “, по които сега тече първият банкет за програмния интервал.

Информационната акция ще продължи в Царево. Събитието ще се организира на следващия ден, 23 юли 2019 година, от 13:00 ч. в залата на Общинския съвет, читалище „ Георги Кондолов “. В Стара Загора ще се организира идната среща. Тя ще се състои на 30 юли от 13:00 ч., в залата на хотел „ Мериан Палас “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР