Към настоящия момент няма задържано лице за убийството на швейцарския

...
Към настоящия момент няма задържано лице за убийството на швейцарския
Коментари Харесай

Все още няма задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Към сегашния миг няма арестувано лице за убийството на швейцарския предприемач в пернишкото село Кладница. Няма повдигнато обвиняване и арестувани лица по досъдебното произвеждане. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото от Окръжна-прокуратура Перник Аделина Алексиева пред публицисти.

В качеството на очевидци са написани 5-6 лица по досъдебното произвеждане, а от органите на полицията се организират оперативните действия по определяне на причинителя на закононарушението. Прокурорът не изнася просто версии, а прокурорът залага на мнения на база резултатите от експертизите, посочи прокурор Алексиева.

" Не отпада нито една версия, работи се по всички версии. Съобщаване на версии в този момент, биха могли да попречат за изясняване на случая, " уточни Алексиева. Тялото на швейцарския предприемач е било открито на пода. Не е имало очевидно следи от принуждение, както не е имало и кръв. Няма доказателства за присъединяване на съответно друго лице в осъществяването на закононарушението. Все още не е ясна и точната причина за гибелта на швейцарския предприемач.

От своя страна старши комисар Павел Mлеканов, шеф на ОДМВР-Перник изясни, че се работи по доста версии и са назначени огромен брой експертизи, които ще дадат изясненост по отношение на самата специфичност на действието. " Каквото и да кажа сега, може да навреди на следствието. Работи се по доста версии и са назначени доста експертизи, които ще дадат изясненост по отношение на самата специфичност на действието. И сега се организират процесуално-следствени дейности, работи се с разнообразни лица. Към момента не мога да дам конкретика, тъй като е допустимо това да опорочи следствието. ", сподели ст. комисар Млеканов.

Към сегашния миг не са събрани доказателства за виновността, на което и да е лице, разпитано по делото. Чакат се и резултати от експертизи. От прокуратурата отхвърлиха да посочат главните версии за убийството, тъй като това би могло да попречи на следствието.

Припомняме, швейцарският предприемач Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е открил следи от принуждение. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е обиден белият дроб.

Швейцарският предприемач е женен за българка и живее от дълго време в нашата страна. Двамата са имали дружество за силиконови произведения, което преди няколко години са продали на шведска компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР