Към настоящия момент няма никакво основание да бъде искана оставката

...
Към настоящия момент няма никакво основание да бъде искана оставката
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор: Няма основание за искането на оставка на Иван Гешев

Към сегашния миг няма никакво съображение да бъде желана оставката на основния прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във.

Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия Даниела Машева, която е зам.-главен прокурор.

"Прокуратурата не репресира президентската институция. Прокуратурата води досъдебни производства и следствия по отношение на закононарушения, осъществени от лица. Въпросът, че тези лица са чиновници в президентската институция, по никакъв метод не би следвало да се третира, че те се употребяват с имунитет, единствено поради това, че те са чиновници в тази институция ", настоя тя.

По думите й задържането на Илиян Милушев и Пламен Узунов  Пламен Узунов Пламен Узунов е длъжностен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е е по преценка на наблюдаващите прокурори, и тъй като е осъществено претършуване и изземване на доказателства, които са се намирали в постройката на Президентството. "Тази постройка не се употребява с никакъв имунитет.

Действията по претърсването и изземването е осъществено с предварителна глоба и позволение на българския съд. Българският съд е счел, че това е законосъобразно и по формираните досъдебни произвеждане има задоволително доказателствен материал, с цел да се извърши това наказателно-процесуално деяние ", безапелационна бе Машева.

Според нея прокуратурата не работи изборно и има безусловно идентичен метод във връзка с всички лица, които са направили закононарушение. Зам.-главният прокурор настоя, че са неприемливи изказванията, че една огромна част от прокуратурата съставлява мафия и че прокуратурата работи селективно към лицата, които носят наказателна отговорност.

"Определено напън сега съществува.Това са неприемливи изказвания и опит за конфигуриране на обществото против прокуратурата. Това накърнява независимостта на правосъдната власт ", настоя тя.

Според Машева с тези си изказвания се нарушава и правилото за разделяне на управляващите. "Прокуратурата не заема страна, тя е неутрална и реализира своите функционалности, само че се вършат опити да бъде въвлечена в заемане на избрана страна, само че това няма да се случи ", безапелационна бе зам-главният прокурор. "Главният прокурор не е безотговорен. Той се регистрира годишно с отчет за активността на прокуратурата, както пред Висшия правосъден съвет, по този начин и пред Народното събрание.

Такъв отчет напълно неотдавна беше признат от Народното събрание. По всяко време, по искане и на народните представители, а и по своя самодейност, може да даде информация за активността на прокуратурата ", уточни Даниела Машева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР