Към настоящия момент място за паника няма. Не е необходимо

...
Към настоящия момент място за паника няма. Не е необходимо
Коментари Харесай

КЗП: Има достатъчно стоки, няма място за паника

Към сегашния миг място за суматоха няма. Не е належащо да изгубваме потребителския си разсъдък в извършване на покупки на разнообразни артикули, а има задоволително наличия на артикули . Положението е умерено и едни такива напрегнати обстановки ненужно основават напрежение. В това увери ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия.

По думите му с неразумното извършване на покупки и презапасяването най-после даже можело да се окаже, че повече ни удрят по джоба, в сравнение с в случай че пазарим с мисълта за няколко дни дневно. КЗП са създали над 350 инспекции в магазините за промоционалните цени на другите артикули. За нелоялни практики санкцията може да доближи до 30 000 лв. санкция.

Той означи, че при нагнетяване на напрежението, няма потребност да бъде повишение с несполучливи търговски практики. Това, което се случи с промоционалната цена с олиото в събота, имало стока и всичко било наред. Друг бил въпросът обаче това ли е най-разумното комерсиално държание, че се основава огромно напрежение, риск за живота и здравето на хората, само че какъв е резултатът от това? Всичко това няма да излезе по-евтино, а нервите и неспокойството от извършването на покупки никой няма да може да ни ги компенсира, акцентира шефът на КЗП.

Той посочи, че теоретично страната може да постави таван на цените .

За разлика от миналите година, сякаш през актуалната година се усещат с изключение на завоеванията, които има на пазара, в този момент обстановката е по-различна - пазарите реагират друго на обстановката, изясни Маргаритов.

Във връзка с цената на бензина, Маргаритов увери, че цените са се стабилизира под 3 лв. за най-масовия бензин . Има ограничения, които могат да бъдат пуснати в ход, в случай че се наложи.

За наближаването на великденските празници, Димитър Маргаритов съобщи, че КЗП започва акции преди празниците превантивно да се ревизира положението на пазарите. Освен това ще стартират и инспекции в туристически обекти.
 КЗП глоби търговци за нелоялна комерсиална процедура
КЗП глоби търговци за нелоялна комерсиална процедура

Днес цените при олиото към този момент са се успокоили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР