Към настоящия момент към наказателна отговорност са привлечени 6 лица,

...
Към настоящия момент към наказателна отговорност са привлечени 6 лица,
Коментари Харесай

Обвинен в тероризъм е обявен за международно издирване

Към сегашния миг към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от които са арестувани от прокурор за 72 часа, а шестото лице е упрекнато задочно и е оповестено за интернационално търсене, защото не е открито на територията на страната, сподели пред Фокус “ представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на реализацията, която беше осъществена през вчерашния ден на територията на страната от Специализираната прокуратура за тероризъм, написа novini.bg.

„ Обвиненията, които са повдигнати на шестте лица, са на всяко от тях по две обвинявания за закононарушения срещу републиката. Първото обвиняване е за това, че в интервала от началото на 2016 година до 18 януари 2019 година на територията на страната всяко едно лице поотделно е правило небанкови парични интервенции по метода „ хавала “ в изключително огромни размери – общо от всички лица, не по-малко от 25 млн. евро, и е взело участие в закупуване на леки коли в България и други страни и прекарването им до сирийски територии “, разяснява Арнаудова.

По нейните думи всички дейности са осъществени от лицата, като са предполагали, че ще бъдат употребявани напълно или отчасти за осъществяване на терористични актове на територията на непозната страна. „ Второто обвиняване, което всяко едно от лицата са получили, е за това, че са взели участие в група, която си е поставяла за цел осъществяване на терористични дейности на територията на непозната страна. Автомобилите, които са били прекарвани от членовете на тази група от България до Сирия в инкриминирания интервал са не по-малко от 100 “, изясни Арнаудова и посочи, че групата се състои от общо 6 лица, като 5 от тях са мъже. „ Всички те са сирийски жители, законно пребиваващи на територията на Р България. Шестият е жена – българска гражданка. По отношение на чужденците, трима от тях са с непрекъснато престояване на територията на страната, а останалите с краткотрайно престояване “, добави тя.

Румяна Арнаудова посочи още, че в границите на утрешния ден прокуратурата ще изиска от съда взимане на най-тежките ограничения за неотклонение на петимата арестувани. Продължава и издирването на шестия участник в групата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР