Към моя кабинет структурирах работна група, която ще изготви нова

...
Към моя кабинет структурирах работна група, която ще изготви нова
Коментари Харесай

Готвят визия за нова демографска политика

Към моя кабинет структурирах работна група, която ще изготви нова визия за нова демографска политика. Тя включва специалисти и учени от Българска академия на науките, както и практици и настоящите лекари от акушеро-гинекологичните лечебни заведения. Това заяви вицепремиерът по демографската и икономическа политика Марияна Николова пред Нова телевизия.

Вече са извършени диалози с лекари, които са сложили и съответната проблематика, обвързвана с раждаемостта, пренаталните проблеми.

„ Демографската политика не е проблем единствено на България, само че и на целия Европейски Съюз. Тя е хоризонтална, секторна политика и зависи от всички институции, които би трябвало да бъдат обединени и единни в процесите на взимане на решение за ограниченията, които се ползват ”, изясни тя.

Николова изясни, че могат да се вземат положителни образци за справяне с демографския проблем от Унгария. „ Правим сравнително-правен разбор на законодателството, който е в процеса на рамките на работната група и откакто специалистите си дадат заключенията, ние ще обявим и съответните резултати. Трябва да има финансови тласъци, само че те би трябвало да са действителни и мери, съгласно опциите на страната ”, съобщи вицепремиерът.

Тя добави, че МТСП предлага разнообразни обществени ограничения, които са за подкрепяне на майките с домашни  помощници. „ Най-важното обаче са детските градини и аз мисля, че те би трябвало да са безвъзмездни най-малко до 5-годипна възраст на детето и в учебните заведения да се обезпечи нужният храноден на децата ”, сподели Николова.

Николова разяснява изплатените компенсации от 10 лева на три фамилии на починалите при злополуката край Своге. „ Категорично не съм съгласна с позицията на застрахователя – при съответно мнение на КФН компенсацията следва да бъде платено. След като един пасажер има билет, той изрично е застрахован и не трябва да потвърждава каквото й да е било. При вероятно завеждане на правосъден спор, делото ще бъде извоювано от потърпевшите ”, сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР