Към моноспектакъла Чамкория“ има голям интерес, на който сега е

...
Към моноспектакъла Чамкория“ има голям интерес, на който сега е
Коментари Харесай

Режисьорът Явор Гърдев в омнибуса на бае Славе

Към моноспектакъла „ Чамкория “ има огромен интерес, на който в този момент е мъчно да отговорим. Искат да го гледат доста повече хора, в сравнение с има опция, но  ще се играе задоволително дълго, с цел да стигне до феновете, отбелязва режисьорът Явор Гърдев.

Гърдев в никакъв случай не е имал подозрение, съмнение за театралния капацитет, който, по думите му, се разпростира още сега на четенето.

Милен Русков  демонстрира на Явор и една от прословутите си изписани с химикалка тетрадки, където си е водил бележки по структурирането на сюжета. Режисьорът снима с телефона си страница след страница, с цел да избере най-важното за театралната версия.

Явор Гърдев си купува романа „ Чамкория “ в деня на излизането му на книжния пазар.

Срещата ми с Чамкория беше планувана и предстояща, тъй като бях чел един фрагмент, който Милен Русков пусна като пилотен в книжовен уебсайт. Любопитството ми бе разпалено от опита за атентат против цар Борис в Арабаконак и чаках романа. Бях решен да се поинтересувам от правата за театрална реализация. Две седмици по -късно към този момент имах диалог с създателя.

Щастливото събитие е, че самият Захари, без значение от всевъзможни диалози с мен, беше чел романа също с желанието да играе този облик. Беше знаково съвпадане, тъй като когато човек демонстрира такава воля и то незабавно след излизането на книгата, нещата щастливо се събират на едно място. Режисьорът ревизира въображаемо в съзнанието допустимо ли е това, показва ли си го с тоя човек, и се оказва, че както ти си търсиш материала, по този начин и материалът те намира, и това се случи и за мен, и със Захари.

Обемът от текст, който се произнася на сцената е голям. Всичко изпробвахме с четене на глас и когато се вършат някакви връзки, които в романа са по- рафинирани и случват посредством доста повече текст, трябваше да ревизираме логиката им с четене- дали е допустимо като поток на съзнанието едното да следва другото.

Представянето на моноспектакъла „ Чамкория “ в Бургас ще бъде на 24 януари в Дома на нефтохимика, билетите към този момент са в продажба. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР