Към момента забавянето ни с резултатите от тестовете е около

...
Към момента забавянето ни с резултатите от тестовете е около
Коментари Харесай

Експерт: Няма как да преборим пандемията, ако не знаем кой е здрав и кой е болен

Към момента забавянето ни с резултатите от тестванията е към 24 часа, което в международен мащаб не е доста. Това се реализира с цената на доста съществени старания, сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Недялко Калъчев, притежател на огромна лаборатория, сертифицирана да прави проби за ковид у нас.

България прави релативно малко проби на глава от популацията. С развиването на пандемията ще бъде осъзнато, че средствата за тестванията би трябвало да бъдат дадени, само че с цената на доста опити това да не бъде направено. Няма по какъв начин да се преборим с пандемията, в случай че не знаем кой е здрав, кой е инфектиран, кой е болен, акцентира Калъчев.

По думите му методът на здравните управляващи у нас към бързите антигенни проби е сбъркан. Трябва да има механизъм при негативен тест лекарите да поръчат другото тестване. Когато бързият тест е позитивен, няма никакъв смисъл този резултат да се препотвърждава от PCR тест, разяснява той.

В момента главен проблем при нас остава вземането на пробите от лечебните заведения, където е належащо хората ни да са със защитни костюми. Те се уморяват, излизат в отпуск. Здравната система е доста напрегната сега, сподели още Недялко Калъчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР