Към момента виждаме, че при първия разговор и ГЕРБ и

...
Към момента виждаме, че при първия разговор и ГЕРБ и
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: Целта на дерогацията е Лукойл да работи изцяло с неруски петрол

" Към момента виждаме, че при първия диалог и ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха масата за диалог и чакаме по-скоро останалите партии ". Това сподели в ефира на Евронюз депутатът от " Продължаваме промяната " Радослав Рибарски.

Запитан по какъв начин вървят диалозите с левицата за поддръжка за бъдещо държавно управление, Рибарски отговори, че все още на масата е разногласието за хартиената бюлетина и в случай че Българска социалистическа партия не създадат отстъпки, няма по какъв начин да се стигне до консенсус.

" Виждаме, че хората чакат обединяване и да се образува постоянен кабинет, само че той не би трябвало да е непременно, желаеме посредством тези полемики да засегнем въпросите, които интересуват хората ", изясни той.

По тематиката със възбраната за експорт на петролни артикули, създадени от съветски петрол, Рибарски разяснява, че главната цел на дерогацията е гарантиране на работа напълно с неруски нефт.

" Искаме да има план-график с който рафинериите да покажат по какъв начин имат намерение да преструктурират работата си, с цел да нямаме подобен диалог и след две години, когато би трябвало това да се е случило ", съобщи още Рибарски.

По думите му главната цел на дерогацията е да се избегне дефицита на горива и от Политическа партия не виждат предпоставки да се стигне до прекъсване на работа на рафинерията на " Лукойл ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР