Към момента виждаме, че нямаме реалистична алтернатива, която да гарантира

...
Към момента виждаме, че нямаме реалистична алтернатива, която да гарантира
Коментари Харесай

Вигенин: Няма реалистична алтернатива на „Газпром“, която да гарантира сигурни доставки на приемлива цена

„ Към момента виждаме, че нямаме реалистична опция, която да подсигурява сигурни доставки на газ на допустима цена. Нормално е да заявим, че би трябвало да се обърнем към „ Газпром износ “, с цел да си изпълнят уговорките, каквито имат по контракта с България ”. Това съобщи пред заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той разясни, че тук не се приказва за нов контракт с съветската компания и прикани да се подходи прагматично към обстановката, защото в противоположен случай ще страдат хората, а не политическите водачи, които се пробват да обяснят каква драма ще настане, в случай че България внесе съветски газ, като че ли доста европейски страни не го вършат.

Според него би трябвало да се остави настрани идеологията и геополитиката, а да се реши един действителен въпрос. 

„ Към днешна дата нямаме задоволително обезпечени количества газ, които да покрият потребностите на страната до края на годината Енергетиката е основен детайл, в случай че няма газ хората ще стоят на студено, а някои на мрачно. Ще затворят предприятия или ще понижават активността си. Хората ще останат без работа. Това са последствията, в случай че ние не си подсигуряваме нужните количества природен газ, тъй че в действителност това е най-сериозният проблем сега и той би трябвало да бъде решен. Има стъпки, които могат да се извървят. Правителството би трябвало да свърши тази работа, изясни той.

Вигенин съобщи, че пред сегашното държавно управление има варианти за решение на въпроса с газа, само че дълготрайните задължения с Русия отвън изтичащия в края н година контракт би трябвало да бъдат ангажимент на идващото постоянно държавно управление.

Той разяснява и спора сред президента Румен Радев и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Това не е някакъв личен спор. Прави се опит да се персонализира, с цел да наподобява по-прост и по-лесен. Аз считам, че първите дни на служебното държавно управление дадоха за мен един непотребен сигнал, че посредством служебния кабинет се прави опит да се кадрува или да се намесва президентската институция във вътрешните работи на Българска социалистическа партия “, сподели Вигенин

Той съобщи, че партийните въпроси са работа на партията. „ В момента президентската институция посредством служебното държавно управление, което президентът е назначил, има надалеч по-сериозни проблеми за решение “, добави заместник-председателят на Българска социалистическа партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР