Към момента в София-град няма дифузно разпространение на коронавируса, отчете

...
Към момента в София-град няма дифузно разпространение на коронавируса, отчете
Коментари Харесай

Няма дифузно разпространение на коронавирус в София, отчете д-р Данчо Пенчев

Към момента в София-град няма дифузно разпространяване на ковид , регистрира шефът на РЗИ – София доктор Данчо Пенчев по време на брифинг в Министерството на здравеопазването.
" В София новорегистрираните дейни случаи до вчерашна дата за седмицата от предния брифинг до в този момент 5786. Хоспитализирани в София за седмицата 250 случая, от които 191 са потвърдени позитивни и приети в болница. От тях 29 са на интензивно лекуване ", изясни той.
 Доста от случаите с COVID-19 в София са и от хора, взели участие в митингите Доста от случаите с COVID-19 в София са и от хора, взели участие в митингите
За митингите и ковид коментарът на шефът на столичното РЗИ и член на НОЩ д-р- Данчо Пенчев беше следният: " Ако ние юни м...
" При 59 позитивни, 30 позитивни случаи на личен състав и учители, има 1434 карантинирани възпитаници и 106 души личен състав и учители, които са сложени под карантина. В детските градини позитивни случаи на деца – 5, карантинирани 166. 13 чиновници са с позитивна проба, карантинирани са 17 ", сподели още Пенчев.
" Това, което се обрисува като наклонност на територията на София град от началото на седмицата се вижда огнищност в избрани колективи. Все още на територията на София град няма дифузно разпространяване на болестта ", уточни той.
На журналистически въпрос да уточни съответно огнище на ковид в София, той разкри, че такова е Бежанският център на Военна рампа в столицата , който ще бъде карантиниран от през днешния ден.
Има и второ, в огромен колектив, само че детайлности не бяха изнесени.
 Д-р Данчо Пенчев: В София COVID-19 е главно в детски, лечебни заведения и учебни заведения Д-р Данчо Пенчев: В София COVID-19 е главно в детски, лечебни заведения и учебни заведения
За момента в София нямаме дифузно разпространяване на ковид, а обособена огнищност в проведени колективи - в детски, лечебни...
Както към този момент е извество, в случай че болните са в клъстер – следенето на контактните им лица е по-лесно. Така можеш да упражняваш добър надзор над разпространяването на болестта. Ако обаче вирусът се популяризира дифузно, тогава контролът е много по-труден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР