Към момента в генералното консулство на България в Солун няма

...
Към момента в генералното консулство на България в Солун няма
Коментари Харесай

МВнР: Няма данни за пострадали българи при наводненията в Халкидики

Към момента в генералното консулство на България в Солун няма постъпила информация за потърпевши български жители при проливните дъждове на гръцкия полуостров Халкидики, осведомиха от Министерство на външните работи.

По информация на формалните гръцки управляващи най-засегнати са областите на Никити, Мармара, Порто Куфо, Торони и Каламици.



Консулството ни в Солун следи развиването на обстановката и поддържа непрекъснат контакт с локалните управляващи, осведомят още от външното ни министерство.

До този миг към задачата ни за подпомагане са се обърнали двама наши сънародници, понесли материални вреди и изгубили документи в резултат на наводненията. Служители на консулството ще посетят засегнатите региони, с цел да окажат подпомагане на наранени български жители на място.



Българите, които желаят да получат настояща информация за ситуацията в засегнатите региони или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на телефоните на генералното консулство в Солун.

Наши сънародници, които са понесли материални вреди и/или са изгубили документи за идентичност в резултат на проливните дъждове, също могат да се извърнат за подпомагане към генералното ни консулство на следните телефони: 0030 2310 829 210; 0030 2310 869 510; 0030 2310 869 520.



От външно министерство оповестиха още, че няма данни за потърпевши българи при пожарите в Хърватия и Черна гора.

Българските дипломатически задачи в Загреб и Подгорица поддържат непрекъснат контакт с локалните управляващи и наблюдават за развиването на обстановката към горските пожари.

Към този миг няма постъпила информация в дипломатическите задачи на България в Загреб и Подгорица за потърпевши български жители.

На територията на Хърватия са зародили горски пожари в някои региони на област Далмация. Поради неподходящите климатични условия огънят се е популяризирал, като в неделя против понеделник е предизвикал и материални вреди в градовете Сринина и Тугар. Вчера, 17 юли, пожарът е стигнал до източната част на град Сплит, сподавен е бързо и няма данни за потърпевши.

По информация на хърватските управляващи все още обстановката е под надзор, като остава единствено едно огнище на пожара, което се намира в град Строжанац, в региона на Сплит. Пожарът не е засегнал курортни селища в Хърватия. По информация на локалните управляващи няма потърпевши жители в резултат на пожарите в страната.

Няколко горски пожара са зародили на територията на Черна гора през последните дни. Засегнати са региони наоколо до столицата Подгорица, градовете Цетине и Даниловград, както и на няколко места по крайбрежието на страната – Котор и Тиват.

По последна информация на локалните управляващи, част от популацията на залива Луштица и региона от Грабовица до Бигово е била евакуирана. Черна Гора е поискала интернационална помощ за справяне със обстановката с горските пожари посредством механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана.

Български жители, които желаят да получат настояща информация за ситуацията в засегнатите от стихиите региони или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на телефоните на двете задачи.

Телефони за връзка с посолството на България в Загреб са – 00 385 1 46 46 609, 00 385 1 46 46 631, 00 385 1 46 46 640. Дежурен телефон на посолството - 00 385 984 69 808.

Телефони за връзка с посолството на България в Подгорица – 00 382 20 655 009. Дежурен телефон на посолството – 00 382 69 143 298.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР