Към момента Унгария е една от малкото държави в ЕС,

...
Към момента Унгария е една от малкото държави в ЕС,
Коментари Харесай

Унгария получава руски газ в пълен обем

Към момента Унгария е една от дребното страни в Европейски Съюз, които имат съглашение с " Газпром " и не престават да получават от Русия в цялостен размер и без спиране контрактуваните количества природен газ. Това излиза наяве от изявление на унгарския външен министър Петер Сиярто за локално радио, за което оповестява " Ройтерс ".

" Съгласно съглашение с " Газпром ", подписано предходната година, Унгария получава 3,5 милиарда кубически метра газ годишно през България и Сърбия според дълготрайното си съглашение с Русия и още един милиард кубически метра газ от Австрия. Договорът е годен за 15 години, с алтернатива за смяна на закупените количества след 10 години ", сподели той.

Сиярто добави също в неделя, че енергийната сигурност на Унгария, в това число доставките на газ, са постоянни и че газът се доставя регулярно съгласно контракта, по график и без никакви разстройства.

Преди дни представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че понижените доставки за редица европейски страни се дължат на проблеми с връщането от ремонт на турбините на Siemens, които се употребяват за превозване на синьото гориво по газопровода " Северен поток ", заяви БНР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР