Към момента софтуерът в смартфоните е ясно разделен между iOS

...
Към момента софтуерът в смартфоните е ясно разделен между iOS
Коментари Харесай

Китайските гиганти се обединяват срещу Google

Към момента софтуерът в смарт телефоните е ясно разграничен сред iOS на Apple и Android на Гугъл, които оставят прекомерно малко място за третостепенни играчи.

Докато iOS услугите засягат единствено и само продуктите на Apple, екосистемата на Гугъл е главен детайл от смарт телефоните на голям набор от производители, без да има директен съперник от по-значителен мащаб.

Това обаче не подхожда на някои компании и по-конкретно на огромната китайска четворка - Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi, чиито смарт телефони представляваха 40% от световните продажби през последната четвърт на 2019 година
 Снимка 465984

Преди няколко дни Reuters заяви, че тези четири компании са на път да образуват алианс, с който да се опълчват на превъзходството на Гугъл и да оказват помощ една на друга да разширят софтуерния си бизнес.

Продуктът на партньорството им най-вероятно ще съставлява еквивалент на магазина за приложения Гугъл Play, който ще е наличен за потребителите и на четирите марки.

От RT разясняват, че новата услуга ще е налична за целия свят, само че главният фокус ще са азиатските пазари, където тези компании имат най-силно наличие.
 Huawei, Apple, Samsung и коя компания продаде най-вече смарт телефони през 2019 година
Huawei задмина Apple

Samsung продължава да има удобна преднина

От Canalys пък допълват, че планът цели да построи позиции за преговаряне с Гугъл във връзка с разпределението на пазара и достъпа до избрани услуги.

Засега проектът е новият магазин за приложения на китайската четворка да започва през март, като в началото ще покрива общо девет района, измежду които са Индонезия, Индия и Русия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР