„Към момента ситуацията в Габрово е спокойна. Винаги съм подкрепял

...
„Към момента ситуацията в Габрово е спокойна. Винаги съм подкрепял
Коментари Харесай

Каракачанов: Полицията ще действа строго към вандалите, които се възползват от протеста в Габрово

„ Към момента обстановката в Габрово е спокойна. Винаги съм подкрепял хората, които стачкуват против циганските своеволия. Но не мога да одобря своеволия, осъществени от хора, които излизат сякаш да стачкуват против циганската престъпност . Затова още през вчерашния ден съм дал предписание на полицията да работи строго към тези българи, които употребяват обстановката да вандалстват и да основават вълнения.”
Това съобщи през днешния ден в Долна Митрополия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.
Според него казусът в Габрово на процедура е решен. Тримата причинители на нападението и побоя над продавач в денонощен магазир са арестувани. Повдигнати са им обвинявания. Двама от тях имат предходни присъди , което подсигурява, че идната присъда ще я лежат в пандиза. Нататък работата е на правораздавателните органи и органите на полицията. Няма място за саморазправи и основаване на ненужно напрежение, счита Каракачанов.
Министърът на защитата бе посетител на открития летателен ден във военновъздушната образователна база „ Георги Бенковски” във връзка Деня на авиацията и космонавтиката и 40 година от полета на първия български космонавт Георги Иванов.
Каракачанов показа своите планове за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски” в Долна Митрополия”:
„ Следващия четвъртък, 18 април, предлагането за възобновяване на учебното заведение би трябвало да бъде прегледано в Комисията по защита. На 27 април – да бъде в Народното събрание. След това от 1 януари, с новия бюджет, който ще бъде гласуван за 2020 година, авифакултетът възвръща статута си на висше военно учебно заведение. В началото ще се опрем на фрагментите на авиофакултета. Но във времето преподавателският състав би трябвало да нарасне, а това са спомагателни бюджетни разноски.”
По мотив настояването на водача на партия „ Възраждане” Костадин Костадинов министърът на защитата да подаде оставка поради имотни нарушавания в София, Красимир Каракачанов съобщи:
„ Кой е Костадин Костадинов, че да го разясня? Този, който като пристигна в София, подсмърчаше и му открих работа? Намерих и на жена му работа. Аз живеех в Овча купел, а на него му открих квартира в центъра. Българският народ е споделил: „ Храни куче да те лае”. За разлика от него, аз във всичките години, в които съм бил някакъв, съм попълвал всевъзможен тип заявления, които са изискуеми по закон. Те са обществени, който се интересува от това, да чете, да проучва и в случай че има въпроси, да пита. Да разясня маргинали, няма смисъл.”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР