Към момента се издирват 3 лица, с които няма връзка

...
Към момента се издирват 3 лица, с които няма връзка
Коментари Харесай

Потвърдено: Издирват се трима пострадали в Царево, с които няма връзка

Към момента се търсят 3 лица, с които няма връзка и има данни, че са потърпевши. Това потвърдиха от Община Царево с обява в профила си във Фейсбук във връзка решенията взети на изключително съвещание на спешния щаб на общината. Град Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец и с. Резово са изцяло откъснати поради разрушени мостове след водното злополучие. В момента тече  евакуация на къмпингите " Арапя ", " Нестинарка " и село Лозенец.

В спешния щаб вземат участие кмета на общината и неговия екип дружно с шефа на ОД на МВР-Бургас, шефа на РДПБЗН-Бургас и представители на РСПБЗН - Царево, " Гранична полиция ", РУП, жандармерия.

Щабът оповестява още:

1. Продължава бедственото състояние на територията на цялата община.

2. Организирана е евакуация за всички бедстващи лица.

3. Предприети са дейности за източване на язовир Хаджи Яне и непрестанно наблюдаване на язовир Потурнашки. Към момента няма заплаха от повреда на язовирните стени.

4. Предприема се организация с високопроходима техника да се транспортират децата, които живеят в кв. Василико от ДГ Ален Мак до домовете им.

5. Напълно откъснати, поради разрушени мостове са гр. Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец, с. Резово.

6. Към момента се търсят 3 лица, с които няма връзка и има данни, че са потърпевши.

7. Призоваваме за съпричастност и самообладание. На този стадий не би трябвало да се подхващат доброволчески начинания, тъй като обстановката е бедствена и рискова. Доброволци ще са нужни на идващ стадий за превъзмогване на следствията.

В 18 часа ще се организира Кризисен щаб с премиера на Република България акад. Николай Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР