Към момента са изплатени до 70% от заплатите от служителите,

...
Към момента са изплатени до 70% от заплатите от служителите,
Коментари Харесай

Заплатите на служителите в Български пощи са изплатени на 70%

Към момента са изплатени до 70% от заплатите от чиновниците, като уверенията на новото управление са, че сега, в който пуснат новите софтуерни артикули за пресмятане, ще се изплатят и останалите средства до 100%. Това съобщи пред Българска национална телевизия Пламен Дончев - ръководител на Федерация “Съобщения” на КТ " Подкрепа ".

След хакерската офанзива на 4 април, предходната седмицата държавното управление упрекна предходните ръководещи, че редовно са недофинансирали " Българските пощи ". От ГЕРБ отвърнаха, че страната не е длъжна да устоя пощите, а единствено да обезпечава услуги като изплащането на пенсиите и разпространяването на вестниците.

Заплатите в сдружението са извънредно ниски като приходи, напрежението измежду работещите е голямо, акцентира Пламен Дончев.

" Доходите на работещите в дребните обитаеми места са към 550 лева, а в огромните градове - към 620 лева, след облагане с налози. Това е лимитът, на който може да се издържи. Освен това огромна част от чиновниците работят почасово "

Въпреки хакерската офанзива, ниските заплати и проблемите в пощите няма отлив на чиновници. Имат подготвеност на митинги и когато груповият орган на синдикатите излезе с решение, митингът ще бъде официализиран, заяви още Дончев.

Представителят на синдикатите изясни още, че макар вложените пари, " Български пощи " са напълно на минус през последните години. Дончев няма данни за присъединяване на чиновници на пощите в корупционни схеми.

" Бих желал да попитам новото управление дали счита да направи по този начин БП да стартира да работи като естествен оператор на пощенски и куриерски услуги. Това, че те считат да пресъздадат пощите като административна опция до характерни услуги е чудесно, само че резонното е БП да дават естествени пощенски услуги, с цел да си възвърнат пазара и да си подобрят финансовото положение "

Вижте повече в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР