„Към момента с мен не е воден официален разговор за

...
„Към момента с мен не е воден официален разговор за
Коментари Харесай

Ненков за оставката: Не остави място за оправдания

„ Към момента с мен не е воден формален диалог за поста министър на здравеопазването”, разяснява в „ Здравей, България” по NOVA доктор Мирослав Ненков, който в този момент заема поста заместник-министър.

Относно оставката на проф. Николай Петров той съобщи, че е бил срещу, само че съгласно него той е постъпил почтено. „ Не остави място за диалози и за оправдания”, добави Ненков.

„ Дълбоко скърбя, че проф. Петров си подаде оставката, само че това е факт”, съобщи доктор Нанков.

Попитан по кое време проф. Петров е взел решението да се отдръпна от поста, Ненков отговори, че той е схванал в понеделник, когато са се събрали, с цел да плануват работата си за деня.

Д-р Ненков посочи, че цената на публичната поръчка е 1.7 млн. лв., само че това е било предстоящата сума, а не изхарчената. „ Явор Цонев е продал на ВМА съоръжение и консумативи за 300 000 лв. за три години”, сподели той.

ЗА 8 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА 10 РАЗЛИЧНИ МИНИСТРИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. ВИЖТЕ В СНИМКИ ЗАЩО БЯХА СМЕНЯНИ

По думите на заместник-министъра на опазването на здравето това, че Явор Цонев - сътрудникът на дъщерята на министъра, взе участие в състезанието с името си, изключва какъвто и да е опит за спекулация.

Здравният министър подаде оставка

Начев: Отстраняването на здравния министър мирише на сюжет

„ С оставката на проф. Петров се спря една политика на понижаване на парите, които изтичат в системата на опазването на здравето. Надявам се и идващото управление да продължи тази политика”, съобщи доктор Нанков.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР