Към момента Пловдив е далече от обявяване на грипна епидемия,

...
Към момента Пловдив е далече от обявяване на грипна епидемия,
Коментари Харесай

Пловдив - далеч от грипна епидемия засега

Към момента Пловдив е надалеч от оповестяване на грипна зараза, съобщи в ефира на Дарик радио доктор Милена Панайотова от РЗИ Пловдив.

По думите ѝ равнището на респираторните болести на този стадий не е високо, само че ситуацията е доста динамична и може да се промени скоро.

В момента максимален брой респираторни болести са регистрирани при децата до 5 години, както и при възрастните над 65 години.

Натиск към лечебните заведения няма, има задоволително свободни кревати, добави доктор Панайотова. До момента в Пловдив и региона е изолиран единствено един случай на грип - вид А, добави тя.

Личните лекари обаче сигнализират, че множеството им пациенти са с грип.

" От началото на годината кабинетите на джипитата работят на цялостен потенциал. Резултатите от направените бързитестове удостоверяват съществуването на грип А ", съобщи в ефира на Дарик доктор Димитър Андреев.

При чувство на първите сиптоми би трябвало да се употребяват доста течности и да се употребяват предлаганите по аптекитепротивогрипнипрепарати.

" Не се лекувайте сами.Веднага уведомете персоналния си доктор. Заради заплахата обаче да се заразят и здрави хора, не е препопъчително да се струпвате пред кабинетите на джипитата ", акцентира още пловдивското джипи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР