"Към момента около 130 хиляди души се придвижват от района

...
"Към момента около 130 хиляди души се придвижват от района
Коментари Харесай

Нова бежанска вълна от Идлиб към Турция

"Към момента към 130 хиляди души се придвижват от региона на Идлиб към границата с Турция. Това е основно население от селските области, които се занимават със земеделие и отглеждане на животни.

Артилерийските офанзиви предизвикаха жертви и тези хора потеглиха към турската граница в търсене на отбрана и сигурност за живота си. Ако офанзивите обаче продължат със същата мощ, броят на бежанците може да надвиши 500 хиляди души ".

Това съобщи ръководителят на турския Червен полумесец доктор Керем Кънък, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му бежанците се настаняват в палаткови лагери в региона на Рейханлъ-Джилвегьозю, на 10-20 км от турско-сирийската граница.

Лагерите са били готови авансово, само че се оказали незадоволителни, заради което екипи на държавната работа за ръководство при бедствия и изключителни обстановки и на Червения полумесец оборудват нови палатки.

Част от бежанците от региона на Хама са пренесли палатките си на територията на лагерите на Червения полумесец, откъдето им раздават храна, вода и медикаменти.

Преди два дни турският министър председател Бинали Йълдъръм прикани Русия и Иран да насочат предизвестие към сирийските управляващи да спрат офанзивите, които заплашват да отключат мигрантска вълна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР