Към момента обстановката в София е нормална за този час

...
Към момента обстановката в София е нормална за този час
Коментари Харесай

Фандъкова: Обстановката в София след снощната буря е нормална


Към момента ситуацията в София е естествена за този час на деня. Градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления, сподели тази заран столичният кмет Йорданка Фандъкова за БНР.

През цялата нощ екипите на аварийно-спасителното звено, както и на Пожарната продължиха да работят по премахване на следствията от пороя. За доста малко време паднаха към 50 литра на квадратен метър и това сътвори съществени проблеми във връзка с завирявания както на подлези, по този начин и на улици и булеварди. За наслада пороят не сътвори проблеми с общинските язовири и реките. Беше сензитивно нараснало равнището на реките, само че все още равнището им се намалява, общинските язовири се изпускат следено, наблюдават се равнищата, посочи още тя.

Екипите са реагирали, с изключение на на отводняване, и на разчистване на наносите от уличните платна и подлезите, сподели още кмета и добави, че има и доста сигнали за наводнени здания. Кметът на София заяви, че хората, чиито жилища са потърпевши могат да се извърнат за помощ към спешните екипи.

По отношение на наводнените метростанции в София, Фандъкова акцентира, че метрото се е движело от самото начало по график и са взети ограничения от " Метрополитен ", с цел да се избегнат произшествия с хора. " Не е спирано придвижването на метрото. В няколко станции, през стълбищните кафези, при такова количество вода имаше наводняваше на обособени сектори. Тези входове бяха затворени. Към момента всичко е почистено, няма открити вреди. Като цяло няма съществени вреди по транспортната инфраструктура в целия град като се изключи пътища и улици в планинските сектори, където напълно обяснимо към момента се работи по премахване на наносите ", съобщи Фандъкова. 

Кметът увери, че се е реагирало предпочитано и Общината е имала доста добра съгласуваност със службите на Пожарната, на " Пътна полиция " и на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Ние подхващаме доста съществени дейности по предварителна защита, с изключение на почистването на шахти, което е непрекъснато обвързване както на компаниите, по този начин и Софийска вода и Столичния инспекторат, само че също така годишно почистваме към 50-100 км годишно речни корита, дерета. Това дава своето отражение, тъй като всички, които минаваха около огромните реки в София, какъв брой доста бяха покачили равнищата си. Ако не бяха почистени техните корита, можеше да станат съществени наводнения. Аз по график през днешния ден имам инспекция на почистването на речни корита, тъй че сигурно ще разясняваме превантивната работа ", съобщи още Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР