Към момента обществената поръчка за изграждането на Националната здравна информационна

...
Към момента обществената поръчка за изграждането на Националната здравна информационна
Коментари Харесай

Застрахователите с достъп до здравните ни досиета

Към момента публичната поръчка за построяването на Националната здравна осведомителна система е стопирана поради тъжба

Застрахователните сдружения ще имат достъп до Националната здравноинформационна система, която следва да бъде основана и която ще се управлява и поддържа от Министерството на здравеопазването. Това реши Народното събрание предходната седмица при приемането на Закона за бюджет.
Системата ще събира, обработва и съхранява информация за здравното положение на популацията посредством електронен здравен запис на всеки жител. Освен това ще включва всички регистри, осведомителни бази от данни и системи, които се водят от Министерството на здравеопазването и неговите второстепенни разпоредители с бюджет, лечебни и здравни заведения, НЗОК и застрахователните сдружения.
Право на безплатен достъп до новата здравноинформационна система ще имат всички жители, както и застрахователните сдружения, лечебните и здравните заведения и Националната здравноосигурителна каса.
Междувременно от здравното министерство оповестиха, че публичната поръчка за реализация на Националната здравна осведомителна система е спряна поради тъжба.
Срещу процедурата е подадена тъжба от ДЗЗД " СТEМО – ГАМА КОНСУЛТ ”, а Комисията за защита на конкуренцията е образувала произвеждане. От здравното министерство показват, че тази процедура съществено заплашва реализирането на плана, чийто краен период е 28.12.2019 г.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР