Към момента няма реална опасност от поставяне и задействане на

...
Към момента няма реална опасност от поставяне и задействане на
Коментари Харесай

МВР ще проверява дискретно избиратели с багаж

Към момента няма действителна заплаха от слагане и задействане на взривни устройства в учебните заведения. Изборният ден ще премине без произшествия и без каквито и да било усложнения за жителите. Такава бе есенцията от срещата с Централната изборна комисия (ЦИК), която оповести вътрешния министър Иван Демерджиев.

Той повтори тезата си от последните няколко дни -в нито едно учебно заведение няма действителна заплаха от съветските хибридни офанзиви. Не е открит даже и предмет, който да охарактеризира като взривно устройство.

Хората ще бъдат изведеждани единствено в една обстановка - такава, в която има действителни данни, че може да е сложено взривно устройство. Това все още е единствено теоретична опция, уточни Демерджиев. Мерките на полицията няма да разрешават слагането на такива устройства в учебните заведения, безапелационен бе Демерджиев.

Той добави, че хора с чанти и раници ще бъдат проверявани, както и хора, които носят необикновени движимости със себе си. Проверките ще бъдат дискретни и няма да затруднят никого да упражни правото си на глас. Създадена е нужната организация и вътрешният министър не чака никакви проблеми на изборите. Няма оперативни данни за действителна опасност, увери още един път вътрешният министър. Той добави, че всички здания, в които ще се намират СИК-ове ще бъдат охранявани от Министерство на вътрешните работи. Полицията няма да затруднява правото на всеки един човек да гласоподава на 2 април, акцентира Демерджиев.

Министерство на вътрешните работи е обозначило и рисковите изборни секции, където се организират профилирани полицейски интервенции.

Шефът на ЦИК Камелия Нейкова увери, че ЦИК, взаимно с Министерство на вътрешните работи, ще положат всички старания, тъй че изборният ден да протече умерено, да няма спиране на гласуването. Избирателите би трябвало да бъдат спокойни, а СИК да свърши своята работа, прикани Нейкова.

Допълнителните указания към членовете на СИК и РИК към момента не са изпратени, само че те ще разполагат с нужната информация кого да потърсят, в случай че има проблеми в изборния ден. Проверката на обемните багажи ще се прави отвън постройката и няма да се влиза в изборните пространства с багаж. Нейкова прикани членовете на СИК въпреки всичко да бъдат наблюдателни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР