Към момента няма притеснения, че е влошено качеството на водата

...
Към момента няма притеснения, че е влошено качеството на водата
Коментари Харесай

Няма риск за питейната вода след отравянето на р. Марица

Към момента няма терзания, че е влошено качеството на водата за питейно-битови потребности, откакто сигнал за мъртва риба във водите на река Марица край Стамболийски подвигна институциите на крайник в събота. Това оповестиха от ВиК-Пловдив, откъдето твърдят, че няма заплаха за хората.

Все още не може да бъде казано сигурно кой е отговорен за отравянето на водата. Обласният шеф на Пловдив Дани Каназирева моли да не се лови риба в реката и да се заобикаля до момента с нея, до момента в който излязат дефинитивно резултатите. " Първоначалните данни сочат, че рибата е умряла поради изпускането във водата на така наречен мленки от пластмаса. Това са неразтворими субстанции от пластамаса, които попадат във водата поради неправилна работа на пречиствателни уреди ", изясни Каназирева пред bTV.

Една от версиите, по които се работи, е че замърсяването е породено от пазарджишка компания, която преработва пластмаса. От ВиК-Пловдив пък оповестиха, че са лимитирали водовземането от две помпени станции. Днес още веднъж ще бъдат взети проби от водата.

Районната прокуратура в Пазарджик издаде заповед да не се изнася нищо от речното корито, до момента в който не се откри повода за измирането на рибата. До момента са осъществени огледи на три места по поречието на река Марица и в четири компании в региона на Пазарджик.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР