Към момента няма опити за преминаване на нашата граница. Това

...
Към момента няма опити за преминаване на нашата граница. Това
Коментари Харесай

Без напрежение по граничната зона на България!

 Към момента няма опити за прекосяване на нашата граница. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. На българо-турската граница са изпратени спомагателни полицейски сили и жандармерия. Ситуацията в нашата югоизточна съседка остава тревожна, има засилено придвижване на мигранти в посока Гърция и България, само че все още няма прекосяване на нашата граница, като се изключи единични случаи.

" Няма позволени нарушавания, в контакт сме с турските сътрудници. Премиерът Бойко Борисов организира диалог с президента на Турция Реджеп Ердоган, в който го осведоми, че с паника следим обстановката в Сирия. Премиерът изрази поддръжка за Турция като страна на първа линия на мигрантските потоци и е извънредно пострадала от войната, която се води в Сирия ", сподели министър Маринов.

България ще отстоява пред Европа Турция да не бъде изоставена сама да се оправя с миграцията, сподели още вътрешният министър.

Младен Маринов уточни, че сега проблемите са на гръцката граница. Властите там вършат опити да не позволен противозаконни прекосявания на границата.

" Ние сме в подготвеност. Виждате, че полицейските сили са тук ", акцентира той и добави, че все още не се постанова потреблението на армията. " Тук съм, с цел да дам убеденост. Направихме среща с турските сътрудници и ги уверихме, че съглашението ЕС-Турция би трябвало да продължи да се извършва. На Турция би трябвало да се помогне да се оправи с мигрантите. Единственото решение за Сирия е дипломацията, тъй че да се стигне до мир ", сподели Младенов.

По отношение на миграцията не би трябвало да се търси политически резултат и да се политизира, би трябвало да сме единни. Тези проблеми не зависят от вътрешната конюнктура в България. " Единственото, което би трябвало да създадем, е да сме подготвени и да създадем по този начин, че Европа да разбере, че Турция се нуждае от поддръжка ", заключи вътрешният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР