Към момента няма опити за преминаване на нашата граница. Това

...
Към момента няма опити за преминаване на нашата граница. Това
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Няма опити за преминаване на нашата граница

Към момента няма опити за прекосяване на нашата граница. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи БГНЕС.
На българо-турската граница са изпратени спомагателни полицейски сили и жандармерия. Ситуацията в нашата югоизточна съседка остава тревожна, има засилено придвижване на мигранти в посока Гърция и България, само че все още няма прекосяване на нашата граница, като се изключи единични случаи.
„ Няма позволени нарушавания, в контакт сме с турските сътрудници. Премиерът Бойко Борисов организира диалог с президента на Турция Реджеп Ердоган, в който го осведоми, че с паника следим обстановката в Сирия. Премиерът изрази поддръжка за Турция като страна на първа линия на мигрантските потоци и е извънредно пострадала от войната, която се води в Сирия “, сподели министър Маринов.
България ще отстоява пред Европа Турция да не бъде изоставена сама да се оправя с миграцията, сподели още вътрешният министър.
Младен Маринов уточни, че сега проблемите са на гръцката граница. Властите там вършат опити да не позволен противозаконни прекосявания на границата.
„ Ние сме в подготвеност. Виждате, че полицейските сили са тук “, акцентира той и добави, че все още не се постанова потреблението на армията.
„ Тук съм, с цел да дам убеденост. Направихме среща с турските сътрудници и ги уверихме, че съглашението ЕС-Турция би трябвало да продължи да се извършва. На Турция би трябвало да се помогне да се оправи с мигрантите. Единственото решение за Сирия е дипломацията, тъй че да се стигне до мир “, сподели Младенов.
По отношение на миграцията не би трябвало да се търси политически резултат и да се политизира, би трябвало да сме единни. Тези проблеми не зависят от вътрешната конюнктура в България. „ Единственото, което би трябвало да създадем, е да сме подготвени и да създадем по този начин, че Европа да разбере, че Турция се нуждае от поддръжка “, заключи вътрешният министър.
Всичко за ескалиращото напрежение прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР