Към момента няма нужда от обявяване на грипна ваканция в

...
Към момента няма нужда от обявяване на грипна ваканция в
Коментари Харесай

Без грипна ваканция в Пловдив засега

Към момента няма потребност от оповестяване на грипна почивка в Пловдив. По данни на РЗИ все още заболеваемостта е ниска, като процентът отсъстващи възпитаници по здравословни проблеми е 12%.
Според експертите, този % не е задоволителен за оповестяване на грипна почивка. Мнозина в града под тепетата чакаха от на следващия ден учениците да не са на учебно заведение, само че това не се случи. Здравните управляващи ще наблюдават до края на тази седмица равнището на заболеваемост, с цел да се реши дали от понеделник да бъде оповестена почивка.
В понеделник с писмо на шефа на РЗИ-Пловдив доктор Ваня Танчева-Манчева бяха прекратени свижданията в лечебните заведения и плановите съвещания и интервенции. Спрени бяха също имунизациите и профилактичните прегледи и беше затегнат контрола за недопускане на заболели деца в градините.
В четири общини в Пловдивска област към този момент бе оповестена грипна почивка. Учениците в Хисаря бяха разпуснати през цялата предходна седмица като по този начин станаха първата община в страната, оповестила профилактичната мярка. От днес пък класните стаи в Карлово, Сопот и Куклен ще останат празни. В тези общини заболеваемостта е достигнала извънредно високи равнища, като тук-там над 35 % от децата са заболели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР