Към момента няма нито един получен сигнал от българин за

...
Към момента няма нито един получен сигнал от българин за
Коментари Харесай

МВнР : Не са ни търсили българи на Родос за съдействие

Към момента няма нито един получен сигнал от българин за оказване на подпомагане за евакуация от гръцкия остров Родос. Това заяви Деница Петкова от дирекция “Стратегически връзки и обществена дипломация ” на Министерство на външните работи (МВнР).

Около 19 000 души са евакуирани от гръцкия остров Родос поради горски пожар, който гори шести следващ ден на три фронта. От локалното Министерството на климатичните промени и гражданската отбрана обявиха, че това е най-голямата евакуация поради пожар, случвала се в страната. Местната полиция осведоми, че 16 000 души са евакуирани по суша, а 3000 – по море от 12 села и няколко хотела. Няма потърпевши хора. Шестима души са приети в болница за малко с респираторни проблеми, само че скоро са изписани.

От Министерство на външните работи са в непрекъсната връзка със задграничните ни представителства и със ситуационния център, извършени са диалози с консула и посланика ни. Нямаме нито едно постъпило позвъняване с молба за подпомагане, сподели Деница Петкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР