Към момента няма информация за жертви или разрушения. Снощи врагът атакува

...
Към момента няма информация за жертви или разрушения.
Снощи врагът атакува
Коментари Харесай

Руска атака с дронове срещу Киев, МААЕ потвърди за мини край АЕЦ Запорожие

Към момента няма информация за жертви или опустошения.

" Снощи врагът нападна Киев, употребявайки безпилотни самолети ", написа също в Телеграм Сергий Попко, началник на локалната военна администрация. " Всички въздушни цели бяха открити и унищожени ", до момента в който се приближаваха към Киев, добави той.

" Според настоящата информация в столицата не е имало жертви или опустошения ", сподели още Попко.

По-рано през нощта в Киевска област беше задействана въздушна паника и военните управляващи приканиха жителите да останат на закрито. Според служителя това е " към този момент (шестата) офанзива с дронове против столицата през този месец ".

На 13 юли управляващите оповестиха, че при нощните удари на дронове по Киев е умрял минимум един човек, а четирима са били ранени.

Вчера Русия сподели, че обмисля " строги ответни ограничения " след офанзивите с дронове против Москва и Крим, за които пое отговорност Украйна.

Междувременно специалисти от Международната организация за атомна сила (МААЕ) потвърдиха съществуването на мини наоколо до Запорожката атомна електроцентрала, окупирана от съветските войски, съобщи ДПА.

В изказване, в което се цитира генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси, организацията оповестява, че по време на инспекцията в неделя екипът ѝ е видял " няколко мини, ситуирани в буферната зона сред вътрешните и външните бариери на обекта ".

Агенцията съобщи, че мините са били ситуирани в зона с стеснен достъп, недостъпна за личния състав на централата, и че екипът ѝ не е забелязал нито едно от устройствата " в границите на вътрешния периметър на обекта ".

" Наличието на такива експлозиви на площадката е несъвместимо със стандартите за сигурност на МААЕ и управлението за нуклеарна сигурност и основава спомагателен психически напън върху личния състав на централата - даже в случай че първичната оценка на МААЕ, учредена на личните ѝ наблюдения и разясненията на централата, е, че възможна експлозия на тези мини не би трябвало да повлияе на системите за нуклеарна сигурност и сигурност на площадката. Екипът ще продължи взаимоотношението си с централата ", се споделя в текста.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР