Към момента няма данни, които да ни карат да смятаме,

...
Към момента няма данни, които да ни карат да смятаме,
Коментари Харесай

Демерджиев: Напоследък усещането, че полицаите не са обект на нападение се изгуби

Към момента няма данни, които да ни карат да считаме, че ни чака нова мигрантска вълна след земетресението в Турция и Сирия. Създадена е организация и доста деликатно следим процесите там. Ако има данни в тази посока, ще реагираме неотложно. Това сподели пред публицисти в Бургас служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година.

Той уточни, че контролно-пропускателните пунктове, на които се вършат инспекции за незаконни мигранти в коли, рейсове и товарни коли ще останат, тъй като са потребни и работят.

Демерджиев акцентира, че е овладян мигрантският напън освен в Бургас, а в цялата страна. По думите му това се прави оценка в това число и от всички сътрудници на открито, по всички конгреси се изтъквало и отбелязвало, че България има забележителен, доста сериозен прогрес в това отношение. Министърът съобщи, че тези дни у нас ще дойде представител на Европол, който ще дава отговор за каналджийските групи. 

Мисля, че България ще бъде мястото, където ще се сътвори организация важаща за цяла Европа - по какъв начин да бъдат разпознати и разрушени тези групи. Мисля, че ние се превърнахме в водачи в това отношение и доста добре взаимодействаме както с Европол, по този начин и с Фронтекс и това взаимоотношение ще продължи, посочи министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Пред публицисти той разяснява и новия случай на заплашване на съседи от страна на полицейски чиновник. Демерджиев уточни, че всеки служител на реда, който си разреши противообществени прояви, най-често бива арестуван от сътрудниците си. 

,,Много тъкмо би трябвало да преценят по кое време могат да употребяват служебния си револвер. Това никога не може да става, когато беседват със съседи или по различен сходен мотив. Така че доста ясно съм предизвестил чиновниците и професионалното управление. Да, те могат и би трябвало да употребяват служебното си оръжие, когато са на работа и когато това се постанова, с цел да защитят живота и здравето си или това на другите, само че да го употребяват при споразумяване на междусъседски разногласия или други сходни е безусловно неприемливо и сходно държание няма да се толерира'', изясни Демерджиев. 

Той приказва и за сигнала за бития осмокласник в Етрополе.

Работи се и по този случай. Извършена е незабавна инспекция, реагира се незабавно. Нямаме практиката да се водят дълги производства и инспекции, които да траят месеци, за да се загуби интерес към случая и да се прикрие. Проверките протичат за дни, резултатите се афишират обществено, сподели Демерджиев и посочи, че доста деликатно би трябвало да се проучват случаите, тъй като от време на време имало доста значими нюанси, които се спестявали при поднасянето на сигнала.

,,Такъв беше казусът в Плевен. След като се изгледат деликатно камерите, се вижда, че момчето напълно не е подходило безобидно към обстановката. Бих споделил, че значително я е предизвикало. Проверката, несъмнено, продължава и там. На финала сме'', сподели министърът.

По думите му нормално служителят на реда отвръща, когато е атакуван.

Хората би трябвало да знаят, че служителите на реда не са обект на нахлуване, а в последно време това чувство се загуби, добави Демерджиев.

Днес той бе в Бургас за годишния разбор на Областната дирекцията на Министерство на вътрешните работи в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР