Към момента няма да има масово затваряне на училищата в

...
Към момента няма да има масово затваряне на училищата в
Коментари Харесай

Онлайн обучение по време на грипа, училищата се затварят при 15% болни от Covid-19

Към момента няма да има всеобщо затваряне на учебните заведения в цялата страна поради ковид, а се работи локално. Затова е дадена опция всяко учебно заведение единствено да вземе решение по какъв начин да се образоват учениците. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев пред Нова телевизия.

Той уточни, че все още няма лесни решения. " На равнище страна не предвиждаме изцяло прекосяване на образование в електронна среда. Вероятно ще стигнем до такава степен, в случай че обстановката с Covid-19 се усложни доста или в седмиците на сезонните грипни вируси ", сподели просветителният министър.

Той напомни и праговата стойност за затваряне на учебно заведение – 15% от учениците или учителите в едно учебно заведение да отсъстват заради признаци на Covid-19. Цял клас минава на онлайн образование при 20 на 100 инфектирани.

Красимир Вълчев означи, че през последните седмици има покачване на броя на отсъстващите възпитаници, които кихат и кашлят. Учителите ги връщат и ги означават.

" Целта е вместо да затворим 10% от общините или областите, да затворим учебни заведения там, където има проблем. В момента се въздържаме от централно затваряне на учебни заведения ", сподели министърът на образованието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР