Към момента не се налага затварянето на детските градини, надявам

...
Към момента не се налага затварянето на детските градини, надявам
Коментари Харесай

Фандъкова: Не се налага затварянето на детски градини

Към момента не се постанова затварянето на детските градини, уповавам се и да не се наложи, тъй като спазването на ограниченията е най-важното. За това настоя столичният кмет Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос дали се плануват нови ограничения в битката против ковид.

Затварянето на детските градини би било извънредно стеснение, само че ще реагираме извънредно деликатно, увери тя.

Кметът настоя всички жители да се включат интензивно в спазването на ограниченията. Ако наклонността на заболелите продължи да се подвига нагоре, може да се стигне до отдалечено образование и при другите дребните възпитаници, само че деликатно и последователно, изясни Фандъкова и прикани за надзор, да не се смесват ограниченията.

Към днешна дата няма потребност от спомагателни ограничения , тъй като актуалните са много съответни и съществени, безапелационна бе кметицата. В екипите на общинска полиция също има инфектирани и карантинирани. " Никоя система не може да издържи, в случай че не се съблюдават ограниченията ", акцентира Фандъкова.

Голямото предизвикателство пред всички лечебни заведения е дефицитът на медици. Капацитетът на трите многопрофилни общински лечебни заведения е напълнен , обособяват се спомагателни кревати. В момента София има опция да приема пациенти, инфектирани с ковид, само че може с този темпа на инфектирани, лимитът бързо да се изчерпи, предизвести Фандъкова.

На пазарите е мъчно да се съблюдават ограниченията, само че шефовете на пазарите са длъжни да обезпечат еднопосочно придвижване. Все още текат засилени инспекции на пазарите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР