Към момента не се налага затваряне на детските градини. Това

...
Към момента не се налага затваряне на детските градини. Това
Коментари Харесай

Фандъкова: Не се налага затваряне на детските градини

Към момента не се постанова затваряне на детските градини. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова. Мерките ще се правят оценка по отношение на обстановката с броя на инфектираните. Днес новорегистрираните позитивни случаи с COVID-19 в София са 1 085.

" Най-важното остава спазването на ограниченията. Никоя система не може да издържи, в случай че хората си останат вкъщи ", регистрира Фандъкова и изрази вяра всички жители да се включат интензивно в спазването на ограниченията.

" Виждате, че ограниченията се постановат поради увеличение броя на инфектираните, които през днешния ден в София отново са доста. С трима повече са пациентите, настанени на интензивно лекуване. Това ни тревожи. Надявам се всички жители да се включат интензивно в спазването на ограниченията ", прикани Фандъкова.

Тя удостовери, че гимназистите минават към отдалечено образование за две седмици, както гласи заповедта на здравния министър от късно нощес. Мярката влиза в действие от на следващия ден - 29 октомври.

Според кмета на столицата не се постановат спомагателни ограничения, отвън написаните от проф. Костадин Ангелов.

" Преминаването към отдалечено образование би трябвало да се случи деликатно. В детските градини това е извънредно стеснение за родителите, само че ще реагираме по отношение на обстановката ", означи Фандъкова.

В трите многопрофилни градски лечебни заведения леглата за пациенти с COVID-19 са запълнени. Във Втора градска болница е намерено в допълнение поделение за банкет на инфектирани с ковид, заключи градоначалникът.

От през вчерашния ден екипи на дирекцията за спешна помощ и предварителна защита на Столична община се включиха в контрола на наложителното носене на защитни маски на най-натоварените метростанции в час-пик. По искане на кмета, Столичната дирекция на вътрешните работи ускорява и полицейското наличие на местата с по-голямо скупчване на жители и за подпомагане на екипите на Центъра за градска подвижност за надзор в градския превоз.

Увеличени са екипите на ЦГМ и Общинска полиция за осъществяване на взаимни инспекции в градския превоз. Продължават и инспекциите на търговски обекти и пазари от чиновници на Столичния инспекторат и Столична община.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР