Към момента не се налага въвеждането на нови мерки в

...
Към момента не се налага въвеждането на нови мерки в
Коментари Харесай

Covid-19 затвори училище и две детски градини в София

Към момента не се постанова въвеждането на нови ограничения в София, разгласи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова през днешния ден.

Въпреки че столицата е трайно в лилавата зона по разпространяване на COVID-19, към този момент няма да се затварят детски градини.

Учениците от 1. до 4. клас също остават в присъствена форма на образование.

Заради огромен брой карантинирани, 100-но учебно заведение е затворено, както и две детски градини в регион " Овча купел ".

Броят на леглата за Covid-болни в София ще бъде повишен с 20 %, заяви шефът на столичната здравна ревизия Данчо Пенчев на работно заседание при премиера Бойко Борисов.

Пенчев ще разиска с шефовете на огромните столични лечебни заведения положенито с леглата:

" Ще се направи разбор и, в случай че е належащо, ще подхождаме самостоятелно към всяко лечебно заведение. В някои от огромните лечебни заведения леглата свършиха или съвсем свършиха. Прави се деликатен разбор на това да не би да бъдат ощетени пациентите, които нямат Covid заболяване, с цел да могат да бъдат лекувани тези изключително, които са в тежко положение ".

679 са новите случаи на ковид у нас за последното денонощие, сочат данните на Единния информативен портал, актуализирани в среднощ. Положителни са 18 на 100 от направените общо 3759 теста.

Най-много са новозаразените в София - 223-ма . Следват областите Варна - 61 и Бургас - 56 нови случая. Като умряли са регистрирани 51 души, излекуваните са 584.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР