Към момента не обмислям да подавам оставка. Това коментира пред

...
Към момента не обмислям да подавам оставка. Това коментира пред
Коментари Харесай

Заместник-кметът на София Евгени Крусев не мисли за оставка

Към момента не премислям да депозирам оставка . Това разяснява пред публицисти на зам.-кметът на София Евгени Крусев, по време на инспекцията на ремонта на бул. „ Константин Величков “ по отношение на желаната му оставка от " Спаси София " поради смяна на виброизолационната поставка, употребена при ремонта на бул. „ Граф Игнатиев “.
По думите на Крусев е необичайно гражданска организация да лобира за избрани компании. „ За мен компаниите нямат никакво значение. Важното е обектът да се приключи в период и с нужното качество. Нито едно решение не е взето еднолично от мен - точно по тази причина се свика експертният съвет, там 29 индивида да имат еднообразно мнение по един въпрос е доста мъчно постижимо, в случай че те не са уверени в това “, разяснява още зам.-кметът на София.
Разговаряхме с компанията, която доставя така наречен виброизолационна поставка, и неин представител пътува към България. Той ще внесе спомагателна изясненост и ще обори погрешните съгласно тях изказвания, които бяха казани в общественото пространство. Нашата задача като възложител на ремонта е да осигурим най-хубавото качество и цена и дълговечност на влаганите материали “, съобщи Крусев.
Той изясни, че има право материали да се заменят в резултат на зародили условия по време на строителството . Тези материали, които се заменят, се утвърждават от строителния контрол, който прави така наречен „ разбор на цената “ т.е. няма да бъде платена нито една стотинка повече за даден материал, в случай че той бъде сменен по време на строителството.
Промяната не е в материала, а в плана, защото първичният архитект на релсовия път в сектора беше позволил фрапантни грешки и неточности. Само за образец мога да ви кажа, че съгласно първичния план на ул. „ Граф Игнатиев “ в кривата на ул. „ Алабин “ и ул. „ Граф Игнатиев “, където трамваите завиват, те щяха да се удрят челно и това го подписва човек с цялостна проектантска дееспособност “, изясни той. Крусев добави, че е имало и забележки по отводняването.
Получихме мнение от „ Столичен електротранспорт “, че вместо да се подобрят, индикаторите на релсовия път, те ще се влошат. Затова беше призован експертен съвет и 29 души единомислещо потвърдиха това мнение и взеха решение, че планът би трябвало да бъде изменен. Затова възложихме поправките на различен архитект “, добави Крусев. По думите му в идейния план е било планувано да се употребяват материалите, които в този момент се поставят на улицата, само че при изработването на работния план, проектантът ги е трансформирал.

Продължават свадите с ремонта на основния бул. " Граф Игнатиев " в центъра на София. След сигнал на неправителствената организация " Спаси София " и след инспекция от страна на bTV, бяха показани основни промени в плана за трамвайното трасе.
Става дума за вложение на несъответствуващи материали - по този начин наречените виброизолационни подложки за трамвайните релси, които да обират вибрациите, и по този метод да се понижи нездравословното влияние върху старите здания в центъра на столицата.
От репортажа излиза наяве, че инженерът, който прави плана на релсовия път, се отхвърля да работи по него таман поради смяната и слагането на неправилната поставка под трамвайното трасе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР