„Към момента не можем да правим ясни изводи за ситуацията

...
„Към момента не можем да правим ясни изводи за ситуацията
Коментари Харесай

Петър Велков: 50 000 позитивни не са карантинирани, това е огромен риск

„ Към момента не можем да вършим ясни заключения за обстановката въз основата данни от последните дни. Важно е какви ще са данните след празниците, тогава ще може да се оцени действителната обстановка “. Това разяснява пред БНР математикът Петър Велков, учител и специалист по ръководство на рецесии.

„ Системата на следене и тестване демонстрира, че през последния месец към 50 000 души - положителни, не са карантинирани. Това е основно, тъй като, когато системата ти за следене не работи, ти не управляваш пандемията. Не знаейки действителната обстановка, с връщането на учениците в клас рискуваме да подминем предните равнища с гръм и тропот. Това е голям риск и може да ни изиграе неприятна смешка “.

По думите на математика основен миг е процесът по имунизация, който би трябвало да бъде придружен с по-ниски равнища на заболеваемост:

„ Много значимо е да създадем акция измежду учителите за имунизация. Това ще разреши учебните заведения да бъдат отворени оптимално дълго време “.

„ Дистанционната форма на образование и технологиите са основни за бъдещето. Ще има промени, технологиите от ден на ден ще се интегрират “, счита Велков.

Преподавателят изрази вяра, че отсега нататък хората от ден на ден ще се поддържат и ще правят оценка значимите неща:

„ Трябва да повярваме и в положителното, и в науката. Науката ще ни избави и ще ни върне естествения живот в малко време “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР