Към момента не можем да кажем няма да доставяме газ

...
Към момента не можем да кажем няма да доставяме газ
Коментари Харесай

Нинова: Към момента не можем да кажем няма да доставяме газ от Русия

" Към момента не можем да кажем " няма да доставяме газ от Русия ", съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова по бТВ и добави, че с Асен Василев разискват няколко разновидността като опция.

" България не е подготвена с различни доставки, с цел да спре доставките от Русия най-малко до края на годината. Това ще оскъпи живота на българите. Ние желаеме да защитим българския народен интерес. Ние - имам поради като съдружен сътрудник ", добави Нинова от името на Българска социалистическа партия.

Тя изясни, че има увещание, че може да се заплаща в рубли, откакто Русия разгласи, че за вражески страни доставките ще са против рубли.

Според Нинова е значимо Брюксел да вземе общо решение, с цел да се почувства облекчение от всяко домакинство. Таван на цената на газата ще облекчи хората, счита вицепремиерката.

" Решенията са свързани с понижаване на акциза на горивата на половина от минималния в Европа. В момента ние сме страна с най-малък данък на горива. Той сега е 830 лева на 1000 литра за оловосъдържащ бензин, 710 лева на 1000 за безоловния бензин. Представете си, че с този данък реализираме триумф на българското държавно управление да се понижи на половина. Това ще бъде доста сериозен принос в понижаване на крайните цени на всички артикули и услуги. Ние предлагаме - таван на цената на газа. Ако това се одобри, ще облекчим хората доста. Има поддръжка от огромни стопански системи като Франция ", сподели Нинова.

Министърката на стопанската система съобщи и че с половин милион тона е повишен размерът на стоманата, която Турция може да внесе в Европейски Съюз и в този момент следва да се контракти за страната ни какъв брой ще е и на какви цени.

Корнелия Нинова сподели, че не утвърждава отпред на Българска народна банка да застане човек, който излиза от партийните редици и разкритикува неналичието на обща номинация.

" Ние сме коалиция и би би трябвало да излезем с една кандидатура. Това беше нашата позиция. Колегите не стигнаха до това единодушие. Имаме две кандидатури ", изясни тя.

Според нея в този момент има заплаха шефът на Българска народна банка да бъде определен с гласовете на опозицията.

" Смятам, че на този пост не трябваше да се кандидатират хора, които са политически обвързани. Българска народна банка е доста сериозна институция. Не мисля, че там трябваше да се заложи на претенденти, които нямат политическа обязаност, съществени експерти в банковата сфера ", сподели Нинова.

Тя разяснява и че не схваща за какво се образува стремително досъдебно произвеждане против министър Василев за това, че е показал една от компаниите като вероятно със подозрение за корупция. " Има толкоз мотиви да се образуват досъдебни производства за същинска корупция, да се стигне до съд, да се стигне до присъда ", сподели още вицепремиерът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР