Към момента Министерството на младежта и спорта не може да

...
Към момента Министерството на младежта и спорта не може да
Коментари Харесай

Спортното министерство спира финансирането на клубове чрез БФС

Към момента Министерството на младежта и спорта не може да финансира клубове посредством БФС, откакто инспекция демонстрира, че съюзът би трябвало да възвърне 143 510,99 лева на страната за нецелесъобразно консумиране на средства по 2 прорами и един контракт със спортното министерство. Това стана ясно от изявление на спортният министър Красен Кралев по време на петъчния парламентарен надзор в Народно събрание. 

С пари от бюджета на спортното министерство могат да се подкрепят клубове и членове на лицензирани спортни организации, при изискване, че нямат отговорности към страната. За последните 5 години по стратегии от общо 69 подадени плана на футболни клуба са финансирани 25, а за тази година 8 са в развой на разглеждане.

" Министерството на младежта и спорта продължава да осъществя тези стратегии и футболните и други клубове могат да аплайват за финасиране и през идващите години ", сподели още Кралев. 

Спортното министерство поддържа и 2 национални стратегии за младежта - „ Национална стратегия за младежта 2016-2020 година “ и „ Национална стратегия за осъществяване на юношески действия “. По тях могат да аплайват и спортни клубове. И по двете обаче за тази година няма кандидатствали футболни клубове.

А всяка година министерството на спорта по стратегия „ Развитие на детския футбол “ на БФС подкрепя по 500 футболни тима за деца от 7 до 12 година, посредством образуване на шампионати и даване на екипировка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР